Athens whisky live
CAMPARI GROUP
Ο Όμιλος Campari κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 50 premium και super premium μάρκες, οι οποίες κατηγοριοποιούνται βάσει παγκόσμιας, περιφερειακής και τοπικής προτεραιότητας. Οι μάρκες Παγκόσμιας Προτεραιότητας, η βασική εστίαση του Ομίλου, περιλαμβάνουν τα Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY, Wild Turkey και Grand Marnier. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1860 και σήμερα είναι ο έκτος μεγαλύτερος παίκτης παγκοσμίως στον κλάδο των premium αλκοολούχων ποτών. Διαθέτει παγκόσμια εμβέλεια διανομής, εμπορεύεται σε περισσότερα από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ηγετική θέση στην Ευρώπη και την Αμερική. Η στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου στοχεύει στο συνδυασμό της οργανικής ανάπτυξης μέσω της ισχυρής οικοδόμησης εμπορικών σημάτων και της εξωτερικής ανάπτυξης μέσω επιλεκτικών εξαγορών εμπορικών σημάτων και επιχειρήσεων. Με έδρα το Sesto San Giovanni της Ιταλίας, ο Όμιλος Campari διαθέτει 23 μονάδες παγκοσμίως και το δικό του δίκτυο διανομής σε 25 χώρες. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 4.500 άτομα. Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας, Davide Campari-Milano N.V. (Reuters CPRI.MI – Bloomberg CPR IM), είναι εισηγμένες στο ιταλικό χρηματιστήριο από το 2001.
Το αποστακτήριο του Wild Turkey Bourbon βρίσκεται στο Κεντάκι, σ’ έναν ψηλό βράχο από ασβεστόλιθο πάνω στον ποταμό Κεντάκι. Ο βράχος λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο και το κρυστάλλινο νερό που φτάνει στο αποστακτήριο αποτελεί τη βάση αυτού του εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόντος. Το Wild Turkey παρασκευάζεται από τη θρυλική ομάδα των ειδικών αποσταγματοποιών Jimmy και Eddie Russell, πατέρα και γιου, οι οποίοι συλλογικά διαθέτουν πάνω από 100 χρόνια πείρας στο αποστακτήριο του Wild Turkey. Μετά την απόσταξη, το Wild Turkey τοποθετείται σε καινούργια δρύινα βαρέλια, με πολύ χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό από τα περισσότερα bourbon. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο πλούσια γεύση, καθώς οι απώλειες κατά τη διαδικασία παραγωγής είναι μικρότερες. Η ωρίμανση σε καινούργια αμερικάνικα δρύινα βαρέλια κορυφαίας ποιότητας, τα οποία καίγονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (4ο επίπεδο, γνωστό και ως αυτό του «αλιγάτορα», καθώς το βαρέλι σπάει και ξεφλουδίζει σε σχέδιο που μοιάζει με δέρμα αλιγάτορα), προσδίδει στο ουίσκι απαλή γεύση και βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Τα βαρέλια γεμίζονται στο αποστακτήριο στο Lawrenceburg του Κεντάκι. Ιστότοπος: wildturkey.com
GLEN GRANT
Το 1840, τα αδέλφια James και John Grant έστησαν το πρώτο αποστακτήριο στην πόλη Rothes, στο Speyside της Σκωτίας. Όντας πολυμήχανοι, κατασκεύασαν την πρώτη σιδηροδρομική γραμμή προς τον βορρά και έφεραν τον ηλεκτρικό φωτισμό στο αποστακτήριο και στην πόλη. Το 1872 ο διάδοχός τους James Grant, γνωστός με το παρατσούκλι «The Major», ένας χαρισματικός νεωτεριστής και περιπετειώδης ταξιδευτής, κληρονόμησε το αποστακτήριο και άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο, εμπλουτίζοντας την πολυπραγμοσύνη και τη φαντασία του. Οι συναρπαστικές ανακαλύψεις που έκανε σε κάθε περιπέτεια οδήγησαν στη δημιουργία του αγαπημένου του Garden of Splendours, ενός κήπου 110 στρεμμάτων που διατηρείται μέχρι σήμερα, και τον ώθησαν να διοχετεύσει το πάθος του στη διαμόρφωση του ξεχωριστού χαρακτήρα του Glen Grant. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το μοναδικό γευστικό προφίλ που διεγείρει τις αισθήσεις και διακρίνει το σκωτσέζικο single malt ουίσκι Glen Grant έως και σήμερα. Πλέον, ο θρυλικός master distiller Dennis Malcolm, μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και ο μακροβιότερος αποσταγματοποιός στη Σκωτία, έχει αναλάβει να προστατεύει και να τιμά αυτή την κληρονομιά και το σύγχρονο πνεύμα της. Έργο της ζωής του αποτελεί ο συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας με σκοπό να προστατευτεί ο σπάνιος χαρακτήρας του Glen Grant, το οποίο από το κριθάρι μέχρι το μπουκάλι φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις του αποστακτηρίου, εξασφαλίζοντας έτσι υπέρτατη ποιότητα. Ιστότοπος: glengrant.com
BULLDOG GIN
Το BULLDOG είναι ένα σύγχρονο premium τζιν, το οποίο επαναπροσδιορίζει το κλασικό London Dry Gin, συνδυάζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο 12 βότανα για να δημιουργήσουν ένα απαλό, ισορροπημένο αποτέλεσμα. Την ξεχωριστή γεύση του BULLDOG London Dry Gin, η οποία διακρίνεται από νότες ξηρών καρπών, λουλουδιών και μια εξαιρετική φρεσκάδα, συμπληρώνουν το λονγκάν ή «μάτι του δράκου», τα φύλλα λωτού και η λευκή παπαρούνα. Με ένα ιδιαίτερο μπουκάλι που αντανακλά τον τολμηρό του χαρακτήρα, το BULLDOG είναι ένα σύγχρονο σύμβολο με απρόσμενα απαλή γεύση. Το BULLDOG σερβίρεται σε δύο signature τζιν τόνικ παραλλαγές: BULLDOG G&T με μαύρα μούρα και BULLDOG G&T με μαύρο πιπέρι. Είναι ένα εκλεπτυσμένο τζιν με 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ιδανική επιλογή για την παρασκευή δημιουργικών κοκτέιλ. Το BULLDOG κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007, είναι μέλος του Ομίλου Campari από το 2017 και διατίθεται σε περισσότερες από 55 χώρες. Το BULLDOG είναι το τζιν που συνιστά ο Όμιλος Campari για την παρασκευή του τέλειου Negroni.
Το Whisky Live επανέρχεται στην Ελλάδα. Μια σπάνια εμπειρία γευσιγνωσίας ουίσκι και gin σας περιμένει!