ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ
Σάββατο 08 Μαρτίου | 14:00 – 14:45
Busmills 400 χρόνια και… στην παραγωγή. Ανακαλύψτε την κληρονομιά και την ανάπτυξη μέσα στα χρόνια
Ομιλητής: Χρήστος Σουρούρ
Brand Ambassador Proximo Spirits
Η ιστορία και η κληρονομιά του παλαιότερου Irish Whiskey. Πως ξεκίνησαν όλα, πως δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε και άκμασε μέσα στους αιώνες.
Σάββατο 08 Μαρτίου | 15:00 – 15:45
Tullamore D.E.W.: Η αποδόμηση ενός από τα πιο διάσημα Ιρλανδικά whisky blends
Ομιλητής: Δημήτρης Ζέγγελης
Brand Ambassador William Grant & Sons
Η αποδόμηση του Tullamore D.E.W. στα 3 βασικά συστατικά του blend με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κατηγορίας και του αποστάγματος. Πως λειτουργεί το Triple Blend.
Σάββατο 08 Μαρτίου | 16:00 – 16:45
Η τέχνη του Single Malt: Ανακαλύπτοντας το Glenmorangie και το Ardbeg
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Μαρμαράς
Brand Ambassador Moet Hennessy Spirits
Ένα ταξίδι από τα Highlands της Σκωτίας μέχρι το νησί Islay, ανακαλύπτοντας τα μυστικά των Single Malt Scotch Whiskies.
Σάββατο 08 Μαρτίου | 18:00 – 18:45
Whisky 101 με Aberlour
Ομιλητής: Θέμος Κοντοδήμας
Aberlour Ambassador
Ανακαλύπτουμε την τέχνη πίσω από το Aberlour Scotch Single Malt σε ένα απολαυστικό σεμινάριο.
Από την επιλογή της πρώτης ύλης μέχρι την εμφιάλωση, θα εξερευνήσουμε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αυτού του εμβληματικού whisky. Μέσα από τη γευσιγνωσία των πέντε διαφορετικών εκδοχών του Aberlour, θα κατανοήσουμε πώς κάθε βήμα διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν την παραγωγική διαδικασία του whisky για πρώτη φορά, αλλά και για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στον κόσμο του single malt.
Irish flight to Kinahan’s
Ομιλητής: Στέφανος Παρασκευούδης
Ιδρυτής της The Bar Institute
Ο Στέφανος Παρασκευούδης θα μας παρουσιάσει το ιδιαίτερο αποστακτήριο Kinhana’s μέσα από μια συναρπαστική γευσιγνωσία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυριακή 09 Μαρτίου | 16:00 με 16:45
Ένα ταξίδι του GWA μέσα από τις αποκλειστικές εμφιαλώσεις μας
Ομιλητές: Μιχάλης Φυτούσης
Κάτοχος του Single Malt Whisky Diploma του Edinburgh Whisky Academy
Φοίβος Σουέρεφ
Whisky Aficionado και παρουσιαστής γευσιγνωσιών του GWA
Οι επισκέπτες του Whisky Live Athens θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν 4 διαφορετικές εμφιαλώσεις του Greek Whisky Association και παράλληλα να μάθουν από κοντά το έργο και τις δράσεις του συλλόγου.
Οι εμφιαλώσεις που θα δοκιμαστούν είναι οι ακόλουθες :
Glen Garioch 12 y.o. 52,6% Single Cask Bourbon Barrel GWA bottling
Bruichladdich 11 y.o. 51,9% Single Cask Bourbon Barrel GWA bottling
Glenglassaugh 9 y.o. 60,2% Single Cask Bourbon Cask Distillery Bottling
Port Askaig 10 y.o. 59,9% Single Cask Sherry Butt Distillery Bottling
Κυριακή 09 Μαρτίου | 17:00 με 17:45
Paint the Town Teeling This Saint Patrick’s Day!
Ομιλητής: Sam McDonald
Ireland Teeling Ambassador
Εμπνευσμένοι από την πόλη και την ιστορία της Ιρλανδίας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα whisky που εμπνέει τον σύγχρονο καταναλωτή μέσω της βιώσιμης καινοτομίας. Ο Sam Mac Donald μας ταξιδεύει στο Ιρλανδικό whisky και μας μαθαίνει τι είναι το Pot still, το Ιρλανδικό σιτηρό και τα παλαιωμένα whisky.
Κυριακή 09 Μαρτίου | 18:00 – 18:45
Ιστορίες για το blended malt whisky
Ομιλητής: Ιωάννης Μάλλιος
Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Hellenic Malt Whisky Society και SMWS Event Ambassador για την Ελλάδα και την Κύπρο
Θα συζητήσουμε για τα blended malt whiskies, με μια αναδρομή στην ιστορία τους, με ενδιαφέρουσες αναφορές στο παρελθόν των blended malt αλλά και την ανάγκη για την δημιουργία τους.
Στο σεμινάριο θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε blended malts και να μιλήσουμε και για τα διαφορετικά flavour profiles τους.
Κυριακή 09 Μαρτίου | 19:00 με 19:45
ΝΙΚΚΑ and the Elements of Whisky
Το Nikka και τα στοιχεία του Whisky
Ομιλητής: Raphael Cristini
Brand Ambassador του Nikka
Ο Brand Ambassador των Nikka ειδικεύεται στον συνδυασμό γεύσεων και συνταγών και θα μας ταξιδέψει μέσα από αυτές κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Κυριακή 09 Μαρτίου | 20:00 με 20:45
Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο. Βαρέλια και ουίσκι, μια ιστορία απόλαυσης
Ομιλητής: Χρήστος Κουλιζάκης
Wine and Spirits Consultant London
Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της Hellenic Malt Whisky Society
Μία μικρή αναδρομή στην χρήση των βαρελιών στο Σκωτσέζικο, και κατ’ επέκταση στο παγκόσμιο whisk(e)y. Η ιστορία, η εξέλιξή τους και η επίδραση των διαφορετικών ειδών βαρελιών στο γευστικό προφίλ του whisk(e)y.