ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σάββατο 4 Μαρτίου | 16:00 – 17:00

Independent Bottling,
Indies through ages

Ομιλητής: Στέφανος Παρασκευούδης
Owner & Founder: The Bar Institute

Μαθαίνουμε την φιλοσοφία των ανεξάρτητων εμφιαλωτών και κάνουμε μια εισαγωγή στην ιστορία τους και στην πορεία τους μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι; πότε ξεκίνησαν; τι κάνουν; ποιοι είναι οι στόχοι τους;  Στο τέλος δοκιμάζουμε αντιπροσωπευτικές ετικέτες. 

Σάββατο 4 Μαρτίου | 17:00 – 18:00 

Back to Basics 

Ομιλητής: Γιάννης Μηλιώνης
Owner & Founder: The Tasters Club | The Likker

Ο Γιάννης Μηλιώνης είναι ο ιδρυτής του The Tasters Club. Διοργανώνει events γευσιγνωσίας για τους λάτρεις του whisky και του καλού ποτού εν γένει, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη γευστική τους αναζήτηση, εξερευνώντας νέες γι’ αυτούς γεύσεις και εμφιαλώσεις. Μετά από 10 χρόνια και με αφορμή το Whisky Live Athens, στο οποίο μετέχει στο team της διοργάνωσης, θα επιστρέψει Back to Basics! Ποια είναι η επίδραση ένος βαρελιού bourbon από ένα sherry; Τι είναι το βυνοποιημένο κριθάρι; Γιατί χρησιμοποιείται τύρφη; Ένα σεμινάριο για αυτούς που θέλουν να μάθουν ή να θυμηθούν την παραγωγική διαδικασία και τα συστατικά ενός whisky καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τη δοκιμή 4 αγαπημένων εμφιαλώσεων.

Σάββατο 4 Μαρτίου 18:00 με 19:00 

Aberlour Explained

Ομιλητής: Μιχάλης Καγιάννης – Prestige Advocacy Expert Pernod Ricard 

Ένα εις βάθος ταξίδι στον κόσμο του Aberlour με όχημα μοναδικές εμφιαλώσειςτα Aberlour 12 Double Cask, Aberlour 14 Double Cask, Aberlour Casg Annamh και το θρυλικό Aberlour A’ bunadh.

Σάββατο 4 Μαρτίου | 19:00 – 20:00 

Τι ακριβώς είναι οι ανεξάρτητοι εμφιαλωτές; 

Ομιλητής: Fergus Simpson – Brand Ambassador Duncan Taylor

O Fergus Simpson είναι ο brand ambassador για το Duncan Taylor. Η αδυναμία του για τον Whisky τον ώθησε να εργαστεί σε μεγάλους οίκους όπως William Grant & Sons, Glenfiddich, Balvenie και Kininvie Distilleries. Το 2017 έγινε ο πρώτος whisky ambassador στην Duncan Taylor. Από τότε δεν έχει σταματήσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και να δίνει διαλέξεις για το whisky. Στο Whisky Live Athens θα μας αποκαλύψει την φιλοσοφία των ανεξάρτητων εμφιαλωτών με μια εισαγωγή στην ιστορία τους και στην πορεία τους μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι; Πότε ξεκίνησαν; Τι κάνουν; Ποιοι είναι οι στόχοι τους;  

Σάββατο 4 Μαρτίου | 20:00 με 21:00

HMWS presenting SMWS.
Peat around the clock!

Ομιλητής: Γιάννης Μάλλιος ιδρυτικό μέλος της Hellenic Malt Whisky Society 

Ο SMWS Event Ambassador για το Whisky Live Athens, θα συζητήσει για τα διαφορετικά γευστικά προφίλ του whisky, την διαφορετική αυτή προσέγγιση της Scotch Malt Whisky Society.

Το τυρφώδες, καπνιστό, γευστικό προφίλ θα είναι στο επίκεντρο του σεμιναρίου, και θα δοκιμάσουμε τέσσερις (4) διαφορετικές εμφιαλώσεις της SMWS σε μια ανοιχτή συζήτηση, όπου η ηλικία και το αποστακτήριο δεν έχουν τον κύριο λόγο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κυριακή 05 Μαρτίου | 15:00 – 16:00 

Aqua Vitae – Uisge Beatha – Usquaebach – Scotch Whisky

Ομιλητής: Χρήστος Κουλιζάκης – Wine & Spirit Consultant Λονδίνο
Υπό την αιγίδα της Hellenic Malt Whisky Society

Ένα ιστορικό ευτύχημα. Από χωριάτικο απόσταγμα, στα τραπέζια βασιλιάδων και του κόσμου. Μέσα από τέσσερις χαρακτηριστικές εμφιαλώσεις θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις κυριότερες ιστορικές στιγμές που διαμόρφωσαν το Scotch Whisky σε αυτό το διεθνές ποτό που είναι σήμερα. Βασικές γνώσεις για το τι είναι ουίσκι, οργανοληπτική αξιολόγηση & γευσιγνωσία. Ποτήρι-Νερό-Πάγος: τι πως και γιατί.

Κυριακή 5 Μαρτίου 17:00 – 18:00 

The Father of Japanese whisky

Ομιλητής: Στέφανος Παρασκευούδης
Owner & Founder: The Bar Institute

Κάνουμε μια βουτιά στην ιστορία του Japanese whisky και δοκιμάζουμε ετικέτες από το Nikka.

Κυριακή 05 Μαρτίου | 18:00 με 19:00

HMWS presenting SMWS.
This is a Flavoured World!

Ομιλητής: Γιάννης Μάλλιος ιδρυτικό μέλος της Hellenic Malt Whisky Society 

Ο SMWS Event Ambassador για το Whisky Live Athens, θα συζητήσει για τα διαφορετικά γευστικά προφίλ του whisky, την διαφορετική αυτή προσέγγιση της Scotch Malt Whisky Society.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το σεμινάριό μας θα ειναι τέσσερα (4) διαφορετικά γευστικά προφίλ της SMWS σε μια ανοιχτή συζήτηση όπου η ηλικία και το αποστακτήριο δεν έχουν τον κύριο λόγο.

Κυριακή 05 Μαρτίου | 19:00 με 20:00

Aberlour Explained

Ομιλητής: Μιχάλης Καγιάννης – Prestige Advocacy Expert Pernod Ricard 

 Ένα εις βάθος ταξίδι στον κόσμο του Aberlour με όχημα μοναδικές εμφιαλώσειςτα Aberlour 12 Double Cask, Aberlour 14 Double Cask, Aberlour Casg Annamh και το θρυλικό Aberlour A’ bunadh.

Κυριακή 05 Μαρτίου | 20:00 – 21:00 

H τέχνη ανάμειξης του Scotch whisky 

Ομιλητής: Pierre – Marie Bisson Brand ambassador Compass Box for France 

Ο Pierre Marie Bisson ο ambassador του Compass Box της Γαλλίας έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο iconic bar, όπως το  Experimental Cocktail Club στο Παρίσι και το  Milk and Honey στο Λονδίνο και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς ως κριτής spirits. H αγάπη του όμως για το whisky τον οδήγησε να γυρίσει όλο το κόσμο για να επισκέφτεται αποστακτήρια και να γνωρίζει παραγωγούς ουίσκι. Στο Whisky Live Athens θα μας μεταφέρει αυτή την εμπειρία μιλώντας για την παραγωγή και το Blending του Scotch Whisky.