ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σάββατο 02 Μαρτίου | 15:00 – 15:45

Japan Whisky. Ιστορική αναδρομή και προοπτικές.

Ομιλητής: Μιχάλης Νομικός
Japanese Whisky Expert

Ο Μιχάλης Νομικός, Japan whisky expert της HMWS και whiskyforum θα παρουσιάσει την ιστορία του Γιαπωνέζικου whisky, την εξέλιξή του και τις προοπτικές που υπάρχουν καθώς και θέματα που σχετίζονται με την διαμόρφωση των τιμών στα γιαπωνέζικα whiskies αλλά και τις επιπτώσεις από την νέα νομοθεσία.

Σάββατο 02 Μαρτίου | 16:00 – 16:45

Whisky και τυρί. Αλήθεια πόσο ταιριάζουν μαζί; 

Ομιλητής: Κυριακοπούλου Χρυσούλα
Διευθύντρια: Wine Guru and Spirits, Wine and spirits Consultant 

Η δημοσιογράφος Κυριακοπούλου Χρυσούλα μας προσκαλεί σε ένα αναπάντεχο πάντρεμα. Από την μία πλευρά Γιαπωνέζικο και Σκοτσέζικο Whisky και από την άλλη Ελληνικά τυριά από το γνωστό τυροκομείο του Κωσταρέλου. Ποιά ζευγάρια είναι ιδανικά; Η απάντηση με την δοκιμή στο σεμινάριο! 

Σάββατο 02 Μαρτίου | 17:00 – 17:45

From Lochs to Glens…

Ομιλητής: Γιάννης Παπαδογούλας
Βrand ambassador: Loch Lomond Group

A succes story of two trully lost and reborn distilleries. Γεύση και ιστορία από το Glen Scotia και το Loch Lomond.

Ο Γιώργος Παπαδογούλας Brand Ambassador του Loch Lomond group θα μας ταξιδέψει στην επιτυχημένη ιστορία δυο μοναδικών αποστακτηρίων. Θα μας αποκαλύψει στιγμές στην ιστορια τους και όλα τα μυστικά για τις ετικέτες τους.

Σάββατο 02 Μαρτίου | 18:00 – 18:45

Από το Tain στο Islay- Glenmorangie & Ardbeg

Ομιλητής: Μαρμαράς Κωνσταντίνος
Brand Ambassador: Moet Hennessy Spirits

Μια παρουσίαση για την ιστορία, το στυλ και το εύρος του Glenmorangie και του Ardbeg.

Σάββατο 02 Μαρτίου | 19:00 – 19:45

Aberlour.Distilled

Ομιλητής: Θέμος Κοντοδήμας
Brand Ambassador: Dark Spirits Portfolio, Pernod Ricard Hellas

Γνωρίστε το Aberlour: Το μοναδικό αυτό Single Malt Whisky, με καταγωγή από την καρδιά του Speyside, το οποίο φημίζεται για τη μεγάλη ένταση και εντυπωσιακή φινέτσα του.

Κρατώντας την κληρονομία και τη γνώση στην παραγωγή whisky από το 1879, το Aberlour παράγεται από κριθάρι που καλλιεργείται σε ακτίνα 15 μιλίων από το αποστακτήριο και νερό από την πηγή του Saint Drostant, το οποίο φιλτράρεται φυσικά περνώντας από πετρώματα ροζ γρανίτη.

Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τις ξεχωριστές και πολυτελείς εκφράσεις του, Aberlour 12 Υ.Ο., Aberlour 14 Υ.Ο., Aberlour Casg Annamh, Aberlour A’bunadh και την νέα του εμφιάλωση Aberlour A’bunadh Alba.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κυριακή 03 Μαρτίου | 17:00 – 17:45

From Heritage to Hybrid.

Ομιλητής: Zak Ognaian
CEO: ORIGEN X Group

O Zak Ognaian CEO του Origen group, που έχει ένα από τα παλιότερα Whisky brands του κόσμου το Kinahan’s Ιρλανδικό Whiskey θα μιλήσει για την ιστορία του brand και πως ήταν ένα από τα πρώτα παλαιωμένα whisky και γιατί έχουν επιλέξει σήμερα να χρησιμοποιούν υβριδικά βαρέλια. 

Κυριακή 03 Μαρτίου | 15:00 με 15:45

“Carpathian Single Malt: Το πρώτο Single Malt whisky από τα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας”.

Ομιλητής:Αλέξανδρος Ευαγγέλου
Brand Ambassador: Carpathian

Πώς το αγνό νερό που αναβλύζει από τα Καρπάθια Όρη, το ιδιαίτερο κλίμα της Ρουμανίας και τα επιλεγμένα ένα προς ένα βαρέλια που παλαιώνει το Carpathian, δημιουργούν ένα μοναδικά ξεχωριστό Single Malt whisky και γίνεται ο πρωτοπόρος δημιουργώντας την κατηγορία των Ρουμάνικων Single Malt Whisky, με διαφορετικά Cask Finishes από κρασιά & αποστάγματα του κόσμου?

Με την καθοδήγηση του brand Ambassador του Carpathian Single Malt Whisky, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν ένα ξεχωριστό ουίσκι, που έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάζει. 6 επιλεγμένοι κωδικοί του Carpathian Single Malt, θα είναι εκεί για να διευρύνουν την εμπειρία του κάθε διαφορετικού Cask Finish.

Κυριακή 03 Μαρτίου | 16:00-16:45

Tullamore D.E.W., ένα ταξίδι στην Ιρλανδία.

Ομιλητής: Δημήτρης Ζέγγελης
Whisky Brand Ambassador: William Grant & Sons

 

Μια παρουσίαση της ιστορίας και της εξέλιξης του Tullamore D.E.W. , του μοναδικού triple blend της κωμόπολης Tullamore της Ιρλανδίας που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα whiskey της κατηγορίας του.

Κυριακή 03 Μαρτίου 20:00 – 20:45

Whisky Etiquette tips and more. Questions and answers for the King of Spirits.

Ομιλητής: Στέφανος Παρασκευούδης
Owner & Founder: The Bar Institute

Ένα ευχάριστο παιχνίδι εφ όλης της ύλης για το Whisky από τον ειδικό Στέφανο Παρασκευούδη. Απαντήσεις σε θέματα, από το γιατί το λέμε Whisky, ποιοι το πίνουν, ποια είναι αυτή τη στιγμή τα καλύτερα whisky στον κόσμο, πως το σερβίρουμε, πως το παραγγέλνουμε, με τι ταιριάζει μέχρι αν είνα καλό για την υγεία μας.

Κυριακή 03 Μαρτίου | 18:00 με 18:45

The Whisky Journey: from Aqua Vitae to Uisqe – Beatha – Usquaebach.

Από “χωριάτικο” απόσταγμα στα σαλόνια της αριστοκρατίας και στα ποτήρια όλου του κόσμου.

Ομιλητής: Χρήστος Κουλιζάκης
Wine and Spirits Consultant Λονδίνο υπό την αιγίδα του Hellenic Malt Whisky Society. 

 

Μια ιστορική αναδρομή στον υπέροχο κόσμο του Σκοτσέζικου Ουίσκι, με οδηγό μας τον Wine & Spirits Consultant κ. Κουλιζάκη Χρήστο. Θα δούμε την εξέλιξη του από ταπεινό “χωριάτικο” απόσταγμα, παραπλήσιο με την δική μας τσικουδιά, σε ένα ποτό μοναδικό στην ιστορία πού έγινε το ίδιο δημοφιλές στους απλούς ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, όσο στους γαλαζοαίματους και μεγιστάνες παγκόσμιος.

Σε αυτή την εισαγωγή στον κόσμο του «Βασιλιά των Αποσταγμάτων» όπως πολλοί αποκαλούν το ουίσκι, αν και για τον οδηγό μας σε αυτό το ταξίδι πρόκειται για το πιο δημοκρατικό ποτό, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέσα στα όρια του μικρού αυτού σεμιναρίου:

  • Την ιστορία και την πορεία του ουίσκι από τα αγροκτήματα και τα χωριά των Highlands της Σκοτίας στα αριστοκρατικά σαλόνια και την διεθνή αγορά.
  • Τις Μεθόδους Παραγωγής & τα διαφορετικά Είδη Σκοτσέζικου Ουίσκι.
  • Τις Βασικές αρχές Ωρίμανσης & τα είδη βαρελιών.
  • Whisky Geography & Γευστική Ταξινόμηση

Κυριακή 03 Μαρτίου | 19:00 – 19:45 

The Whisky Journey.
Ιστορία, παραγωγή, γευστική δοκιμή.

Ομιλητής: Γιάννης Μηλιώνης
Owner & Founder: The Tasters Club | The Likker

Ο Γιάννης Μηλιώνης είναι ο ιδρυτής του The Tasters Club. Διοργανώνει events γευσιγνωσίας για τους λάτρεις του whisky και του καλού ποτού εν γένει, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη γευστική τους αναζήτηση, εξερευνώντας νέες γι’ αυτούς γεύσεις και εμφιαλώσεις. Μετά από 11 χρόνια και με αφορμή το Whisky Live Athens, στο οποίο μετέχει στο team της διοργάνωσης, θα επιστρέψει back to basics! Ποια είναι η επίδραση στο whisky από τα βαρέλια bourbon και sherry; Τι είναι το βυνοποιημένο κριθάρι; Γιατί χρησιμοποιείται τύρφη; Ένα σεμινάριο για αυτούς που θέλουν να μάθουν ή να θυμηθούν την παραγωγική διαδικασία και τα συστατικά ενός whisky καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τη δοκιμή 4 χαρακτηριστικών εμφιαλώσεων.