Athens whisky live

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Δυναμική Α.Ε. ιδρύθηκε από τον Ισίδωρο Ρεβάχ το 2013. Ο κ. Ρεβάχ, μία προσωπικότητα ορόσημο στο χώρο του ποτού, σύμβολο μιας ιστορίας ενός αιώνα, αλλά και με ζωηρό βλέμμα απέναντι στις σύγχρονες νέες ιδέες και τεχνολογίες, δημιουργεί το Κορυφαίο Δίκτυο Διανομής Ποτών και Οίνων στην Ελλάδα.

Το 2018, έχοντας παραδώσει τα ηνία της επιχείρησης στην τρίτη γενιά, εξακολουθεί να δίνει το παρόν, με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. Ο Πάνος Μπάρλος και η Ρενέ Ρεβάχ, συνεχίζουν να εξελίσσουν την επιχείρηση, με γνώμονα τον σεβασμό στους συνεργάτες, στους προμηθευτές, στους πελάτες και στον τελικό καταναλωτή.

Σήμερα η ΔΥΝΑΜΙΚΗ, έχοντας αναπτύξει την αποκλειστική αντιπροσώπευση ελληνικών και ξένων οίκων και συγχρόνως εγκαταστήσει τα πιο σύγχρονα συστήματα, προγράμματα και τεχνικό εξοπλισμό, είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των καναλιών πώλησης, Supermarket, Χονδρεμπορίου, Ho.Re.Ca. και κάθε πελάτη.

Η εταιρεία, διαθέτοντας ιδιωτικό στόλο, παρουσία εκπροσώπησης σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και  αξιόπιστες συνεργασίες σχεδόν με όλες τις εταιρίες χονδρεμπορίου της χώρας, επιτυγχάνει πανεθνική κάλυψη.

Επανδρωμένη από εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού και του ποτού, είναι έτοιμη να προσφέρει συμβουλευτικές παροχές, εκπαίδευση, γευσιγνωσίες, winelists και πρωτότυπες συνταγές cocktails στους πελάτες της σε όλη την Ελλάδα.

amvyx whisky live

Laphroaig

To αποστακτήριο του Laphroaig, ιδρύθηκε από τον Donald και Alexander Johnston το 1815, στο ανεμοδαρμένο νησί Islay, στις δυτικές ακτές της Σκωτίας. Για περίπου 200 χρόνια, μία μικρή ομάδα αφοσιωμένων νησιωτών, δουλεύουν με πάθος για την δημιουργία, όπως θεωρείται, του πιο ιδιαίτερου single malt στον κόσμο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, μπορεί να άλλαξαν τα πρόσωπα, αλλά η αφοσίωση στις παραδοσιακές δεξιότητες και στην ποιότητα παρέμεινε σταθερή.

Laphroaig στα Σκωτικά γαελικά, σημαίνει “beautiful hollow by the broad bay”, κάτι απόλυτα ρεαλιστικό, αφού από τις αρχές της λειτουργίας του, η πηγή νερού του αποστακτήριου είναι το γρανιτένιο λεκανοπέδιο ανάμεσα στους λόφους Kilbride. To νερό που ρέει μέσα από τους σκληρούς βράχους, παραμένει ελεύθερο από ανεπιθύμητα ιχνοστοιχεία, μαλακό και τυρφώδης-τέλεια πρώτη ύλη για την δημιουργία ουίσκι!

Bowmore

Η Γεύση του Islay.

Το Islay, το Σκωτσέζικο νησί του whisky, φιλοξενεί λιγότερους από 4.000 κατοίκους και οκτώ από τα καλύτερα Single Malt αποστακτήρια του κόσμου. Tο πρώτο, με ημερομηνία ίδρυσης το 1779, είναι το BOWMORE. Δουλεύοντας με την καλύτερη ποιότητα δρύινων βαρελιών κα μια παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά, τελειοποιεί την τέχνη του για πάνω από 240 χρόνια. Η απαράμιλλη κληρονομιά, το μαλακό δροσερό νερό του κοντινού ποταμού Laggan, η βύνη κριθαριού από τους ιδιόκτητους οχύρωνες, οι τέλεια χρονομετρημένες περίοδοι ζύμωσης με σύνθεση καλλιεργημένης μαγιάς και ο υπέροχος χαρακτήρας του Islay, δημιουργούν το BOWMORE Sigle Malt Whisky.

Εγκαταστημένο στις ακτές του Loch Indaal, μία λιμνοθάλασσα που καταλήγει στον άγριο Ατλαντικό ωκεανό, το BOWMORE αντλεί έμπνευση από το εκθαμβωτικό περιβάλλον του Islay. Εκεί κάθονται κάποια από τα παλαιοτέρα γεωλογικά στρώματα της γης. Αυτοί οι βράχοι διαμορφώθηκαν από τα άγρια στοιχεία του νησιού μέσα στο χρόνο, δίνοντας όνομα στο αποστακτήριο. Bowmore, “Bogh Mor”, στα Γαελικά Σκωτσέζικα σημαίνει “great sea reef”, μεγάλος θαλάσσιος ύφαλος.

Tα Bowmore Whiskies αντανακλούν τον μαγικό χαρακτήρα του νησιού, μέσα από την πολύπλοκη απαλή ισορροπία καπνού, θαλάσσιας ορυκτότητας και πληθωρικών πυρηνόκαρπων φρούτων.

ROKU

Κάθε μπουκάλι ROKU GIN, περικλείει τα όνειρα και την επιμονή 100 ετών. Το όνειρο του νεαρού Ιάπωνα, Shinjiro Torii, ήταν να δημιουργήσει αυθεντικά Ιαπωνικά αλκοολούχα ποτά που θα απολάμβανε όλος ο κόσμος, βασισμένα στην μοναδικότητα της Ιαπωνικής γης και κουλτούρας. To 1899 ιδρύει την εταιρία του, Τhe Torii Shoten Store, προκάτοχος της σημερινής Suntory. Ο Shinjiro ξεπερνάει πάρα πολλές δυσκολίες, προσπαθώντας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, φτιάχνοντας κρασί, whisky, brandy και βγάζοντας στην αγορά το 1936 το πρώτο Suntory Gin, το HERMES GIN. O Shinjiro και οι διάδοχοί του συνέχισαν να δουλεύουν σκληρά και να χτίζουν βαθιά γνώση γύρω από την απόσταξη του αλκοόλ.

Το όραμα του ήταν, ότι “κάποια μέρα τα ποτά που θα παράγονται στην Ιαπωνία θα αγαπηθούν από όλη την υφήλιο”.

Η δημιουργία και η τελειοποίηση του ROKU, λοιπόν, βασίζεται στο αποτέλεσμα της εξειδίκευσης ενός ολόκληρου αιώνα.  

Επί της ουσίας. H πρώτη σκέψη ήταν η δημιουργία ενός τζιν που θα δένει απόλυτα με το ιαπωνικό φαγητό. Για αυτό το λόγο φημολογείται, ότι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού και του ποτού διήρκησε κοντά στα 10 χρόνια.Το Roku Gin, φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο “Liquor Atelier”, το οποίο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους. Για παράδειγμα, το ευγενές άρωμα των ανθών κερασιάς αναδεικνύεται μέσα από αποστάξη υπό κενό σε άμβυκες ανοξείδωτου χάλυβα. Από την άλλη, η δυνατή γεύση από το Ιαπωνικό φρούτο ΥUZU, επιτυγχάνεται με απόσταξή του σε άμβυκες χαλκού. 

Συνολικά αποστάζονται ξεχωριστά 14 διαφορετικά βότανα. 6 από αυτά είναι Ιαπωνικά και η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους, για να μπορέσουν να δώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων τους. Την Άνοιξη μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασίας) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς).

Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea (πράσινο τσάι-μεγαλώνει στον ήλιο και είναι δυνατό) και του Gyokuro Tea (είδος πράσινου τσαγιού που μεγαλώνει στην σκιά-θεωρείται premium και έχει απαλή γεύση).

Το Φθινόπωρο μαζεύουν το Sansho pepper (πιπέρι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιαπωνία με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών).

Το Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο και πολύ ακριβό εσπεριδοειδές-θεωρείται super fruit και είναι αγαπημένο υλικό διάσημων σεφ)και χρησιμοποιούν τις φλούδες του.

Τα υπόλοιπα 8 βότανα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσιακά και γνωστά σε όλους: Άρκευθος, κόλιαντρο, ρίζα Αγγελικής, κάρδαμο, κανέλλα, φλούδες λεμονιού και νερατζιού.

Τα 14 αυτά αποστάγματα ανακατεύονται προσεκτικά και δημιουργούν το ROKU GIN.

Το μπουκάλι.. ROKU στα Ιαπωνικά σημαίνει 6, όσα και τα Ιαπωνικά βότανα που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία του, για αυτό και το μπουκάλι είναι εξαγωνικό. Στην κάθε πλευρά του έχει χαραγμένο ένα από τα 6 ιαπωνικά βοτανικά στοιχεία. Η ετικέτα του είναι τυπωμένη σε washi paper, το οποίο είναι παραδοσιακό Ιαπωνικό χειροποίητο χαρτί αναγνωρισμένο από την UNESCO ως ICH (Intangible Cultural Heritage).

Thomas Henry

    Ο Thomas Henry ήταν Γερμανός Φαρμακοποιός, Gentleman, μέλος της Βασιλικής Κοινωνίας και ακούραστος ερευνητής. Ωστόσο η ανακάλυψη του ήταν επαναστατική! Το 1773 χρησιμοποιώντας τις αλχημικές και φαρμακευτικές του γνώσεις, καθώς και νερό άριστης ποιότητας, που προέρχεται από την πηγή των βουνών Egge, δημιούργησε το πρώτο αναψυκτικό. Αμέσως κατάλαβε ότι βάζοντας αναψυκτικό στο ποτό του, αυτό αποκτούσε έναν ευγενικά ώριμο χαρακτήρα και μια υπέροχη δροσιά.

    Η εταιρεία Thomas Henry ιδρύθηκε το 2010, έχοντας βαθιά γνώση της αρχής, ότι όταν μέσα στο νερό πριν την προσθήκη CO2, γίνει εκχύλιση διάφορων συστατικών (μπαχαρικά, βότανα, αιθέρια έλαια κτλ.), η απόλαυση πολλαπλασιάζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε κάθε μπουκάλιThomas Henry 200 ml μπαίνει CO2 πίεσης 8,5 bars.

    Έχοντας σαν στόχο την μεγιστοποίηση και την πολυμορφικότητα της απόλαυσης αυτής, δημιούργησε 10 υπέροχες γεύσεις.

    whisky live athens logo

    Το Whisky Live επανέρχεται στην Ελλάδα. Μια σπάνια εμπειρία γευσιγνωσίας ουίσκι και gin σας περιμένει!