Athens whisky live

SKY SPIRITS

Η Sky Spirits είναι μια εισαγωγική εταιρία ποτών στην Ελληνική αγορά από το 2012. 

Πίσω από την Sky Spirits κρύβεται μια δυναμική ομάδα με εξαιρετική και πολυετή εμπειρία στον χώρου του ποτού, η οποία σέβεται όχι μόνο α brands που εκπροσωπεί αλλά και τον καταναλωτή.

Το όραμα της Sky Spirits  είναι να δημιουργήσει μια boutique διανομής για τα πιο premium ποτά στην Ελλάδα. 

Έτσι, λοιπόν, το portfolio της SKYSPIRITS περιλαμβάνει elite προϊόντα τα οποία προωθεί και αναπτύσσει στην Ελλάδα με την καθοδήγηση του εκάστοτε brand. 

sky spirits whisky live

Nikka Whisky

H Ιαπωνική τέχνη που ακούει στο όνομα Nikka Whisky είναι το «παιδί» του Masataka Taketsuru, του πρώτου ανθρώπου που δημιούργησε Ιαπωνικό ουίσκι. Με μεγάλη προϋπηρεσία στην απόσταξη Σκωτσέζικου malt, το 1933 ανοίγει το δικό του αποστακτήριο με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του premium Ιαπωνικό ουίσκι. 

Σήμερα, τα Ιαπωνικά ουίσκι Nikka, έχουν 2 αποστακτήρια, ένα στο Hokkaido (Yoici Distillery) και ένα στο Miyagi(Miyagikyo/Sendai Distillery). Το Yoichi είναι το τελευταίο αποστακτήριο που χρησιμοποιεί θέρμανση από άνθρακα στην Ιαπωνία, κάτι που βοηθάει για να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του αποστάγματος. Από την άλλη στο Miyagikyo παράγεται ουίσκι πιο ελαφρύ και φρουτώδες όμοιο με αυτά των Lowlands της Σκωτίας. Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ αναμιγνύουν maltουίσκι με grain ουίσκι μια διαδικασία που κάνουν ελάχιστα αποστακτήρια στη Σκωτία. 

Compass Box

To 2000, ένας οραματιστής ο John Glaser, πίστευε πως υπήρχαν πολλές εταιρείες οι  οποίες με τον ίδιο τρόπο παρασκεύαζαν και πωλούσαν scotch whisky.
Εκείνος ήθελε να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και να φέρει τη χαρά του scotch whisky σε περισσότερους ανθρώπους, Έτσι δημιούργησε ένα διαφορετικό είδος για το scotch whisky. Βασισμένο σε ένα παλιό μοντέλο εταιρίας, που αφορά την ανάμειξη του scotch whisky στο σπίτι, αλλά με μια προοδευτική προσέγγιση και μια αδιάκοπη επιθυμία για ποιότητα, δημιούργησε τα Compass Box. Γι αυτόν τον λόγο, όταν δημιουργεί whisky ακολουθεί πάντα κάθε στάδιο της διαδικασίας του.

  • Επιλέγει μοναδικής ποιότητας δρυ…
  • Δημιουργεί custom βαρέλια για την καλύτερη απόδοση γεύσεων…
  • Επιλέγει μοναδικά whiskeys από τα καλύτερα αποστακτήρια του κόσμου
  • Παντρεύει τα blended και malt whisky στο βαρέλι μετά την ανάμειξη.
  • Εμφιαλώνει σε φυσικό χρώμα, χωρίς φιλτράρισμα. 

Τα Compass Box με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, είναι εκείνα που ξαναβάζουν τους ανεξάρτητους εμφιαλωτές στο «παιχνίδι» του whisky. Με τα διαφορετικά blend, γεύσεις από τυρφώδεις μέχρι και γλυκές, θα κάνουν τους λάτρεις του whiskey, να δούν το αγαπημένο τους απόσταγμα, από άλλη σκοπιά!

Kinahan’s

Ένα πρωτοποριακό ιρλανδικό whiskey, κορυφαίο στην καινοτομία της ωρίμανσης.
Από την ίδρυσή του το 1779, το Kinahan’s είναι γνωστό για την πρωτοποριακή και ασυνήθιστη προσέγγιση της ωρίμανσης, δημιουργώντας νέες και αντισυμβατικές γεύσεις στα whiskey χρησιμοποιώντας σπάνιους τύπους ξύλου και επεξεργασίας.
Το ξύλο αντιμετωπίζεται ως η βασική πηγή όλης της γεύσης. Ο τρόπος που παλαιώνει και επεξεργάζεται, όπως και η προέλευση του δέντρου βοηθούν ώστε να δημιουργηθεί μια διαφορετική γευστικά επίδραση στο whiskey.

Για το λόγω αυτό έχουν δημιουργήσει υβριδικά βαρέλια. Δηλαδή βαρέλια κατά παραγγελία, χειροποίητα και από σπάνια είδη ξύλου. 

Ο απώτερος στόχος του Kinahan’s Irish Whiskey είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται γευστικά, για τις επόμενες γενιές, έτσι ώστε οι λάτρεις του whiskey να το βρίσκουν πάντα ενδιαφέρον. 

Επομένως, η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας όλης της εταιρίας και για το λόγω αυτό είναι μία από τις μόλις 350 εταιρείες τροφίμων και ποτών στην Ιρλανδία με πιστοποίηση βιωσιμότητας. Ως μέλος του προγράμματος ORIGIN GREEN υπό την ηγεσία της κυβέρνησης, το Kinahan’s Irish Whiskey συνεχίζει την εστίασή της στη βιωσιμότητα (τόσο περιβαλλοντική όσο και κοινωνική). 

Dunkan Taylor – Haymans

Το 1863 ο James Burrough, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της εποχής αγοράζει την εταιρία John Taylor & Sons μαζί με μια σειρά από Gin και λικέρ που παρήγαγε τότε η εταιρία.
To 1987 η εταιρία πωλείται και λίγο αργότερα το 1999 ο Christopher Hayman αγοράζει πάλι την James Burrough FAD, και η εταιρία μετονομάζεται σε Hayman.
Αυτή τη στιγμή η Hayman’s Distillers, παράγει Gin και για άλλες αγορές, αλλά κανένα δεν φέρει το όνομα Hayman’s.
To Hayman’s αυτή τη στιγμή εξάγεται σε πάνω από 30 χώρες παγκόσμια. 

H τέλεια βάση ενός καλού Gin & Tonic, και το ιδανικό για τα cocktail σας.

Φρεσκάδα με ένταση στον άρκευθο. Elegant με τελείωμα φρέσκων εσπερειδοειδών και κίτρου. 

whisky live athens logo

Το Whisky Live επανέρχεται στην Ελλάδα. Μια σπάνια εμπειρία γευσιγνωσίας ουίσκι και gin σας περιμένει!