Athens whisky live

TRINITY WINES

Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι υπερβολικά πολλά, το κρασί είναι εδώ για να μας θυμίζει με τον πιο ευχάριστο τρόπο ότι αξίζει να γευόμαστε τις απλές απολαύσεις, να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας και να εκτιμούμε τις λεπτές αποχρώσεις της ζωής. Μας υπενθυμίζει πως “ουκ εν τω πολλώ το ευ” παροτρύνοντάς μας να αναζητούμε την ποιότητα αντί της ποσότητας και να βρίσκουμε την ομορφιά στην τέχνη της συγκράτησης. Σε έναν κόσμο που σφύζει από θόρυβο και βιασύνη, το κρασί μας προσκαλεί να ανακαλύπτουμε στιγμές ηρεμίας και σύνδεσης, υπενθυμίζοντάς μας ότι μερικές φορές, το λιγότερο είναι πραγματικά περισσότερο”.

Η Trinity Wines είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν φιλίας και αγάπης. Φιλία των δύο ιδιοκτητών, του Ντίνου Πετρογιάννη και του Γιώργου Φλούδα, και του κοινού τους πάθους για το κρασί. Το ταξίδι της ξεκίνησε το 2011, μια απαιτητική χρονιά, με αντίξοες οικονομικές συνθήκες, καθώς η κρίση είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Αλλά ξέρετε τι λένε: Όσο πιο φτωχό είναι το έδαφος, τόσο πιο δυνατό είναι το αμπέλι! Η Trinity, σαν ανθεκτικό αμπέλι, έγινε μόνο πιο ισχυρή και εφευρετική για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των πρώτων της χρόνων, κερδίζοντας σταθερά την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς, αλλά και την εμπιστοσύνη μερικών από τους πιο διάσημους οινοπαραγωγούς του κόσμου.

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι η έμφαση θα δινόταν στην ποιότητα, στην τυπικότητα, στις αυθεντικές αξίες, στην ποικιλομορφία και στα κρασιά που εκφράζουν το terroir τους. Οι ετικέτες, τόσο από ελληνικούς όσο και από διεθνείς αμπελώνες, θα έπρεπε να εκφράζουν την ουσία του τόπου τους και το όραμα των παραγωγών τους. Ήταν απαραίτητο οι οινικές επιλογές να αντικατοπτρίζουν τη σοφία και την ιστορία των γενεών πίσω από την ετικέτα, αλλά και να φωτίζουν το πάθος και τη δημιουργικότητα των νεότερων οινοποιών.

Εκτός από τα κρασιά, το 2017 ξεκινήσαμε να προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας μια εντυπωσιακή γκάμα υπερπολυτελών αποσταγμάτων απ΄όλο τον κόσμο για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη γκάμα στους πελάτες μας. Ανάμεσά τους:

το GlenAllachie Distillery του διάσημου distillery manager-Master Blender Billy Walker

Το Bladnoch Distillery

To Cotswolds Distillery

Και τον μεγαλύτερο καινοτόμο ιαπωνικών whiskies, Ichiro Akuto, με τo Chichibu Distillery.

Παραμένοντας σταθεροί στην φιλοσοφία μας, ο Billy Walker και το GlenAllachie μας εμπιστεύθηκε special releases αποκλειστικά για την ελληνική αγορά.

amvyx whisky live

Δίπλα στα κορυφαία αποστακτήρια single malt whisky, εισάγουμε και διανέμουμε αποκλειστικά Ultra Luxury Brands όπως η Clase Azul Tequila, η Tequila Komos, Amazzoni Gin και La Maison du Rhum.

Ωστόσο, χωρίς ευχαριστημένους πελάτες δεν υφίσταται εμπόριο. Έτσι, δόθηκε έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, από την αρχή, δηλαδή την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου μας, μέχρι την τελική παράδοση της παραγγελίας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι απαραίτητος σε κάθε συναλλαγή, πόσο μάλλον για ένα “κοινωνικό” προϊόν όπως το κρασί που θέλει να το απολαμβάνουμε, να το συζητάμε, να το μοιραζόμαστε.

Εδώ είναι και το βασικό μας δυνατό στοιχείο. Η ομάδα των πωλητών μας. Τίποτα δεν θα μπορούσε ποτέ να επικοινωνηθεί χωρίς αυτούς. Ήταν φυσικό να επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη ομάδα πωλήσεων που θα μπορούσαμε.

Μετρώντας σήμερα 20 άτομα στο τμήμα πωλήσεων, που όλοι τους κατέχουν στέρεες γνώσεις στον τομέα των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, οι περισσότεροι από τους οποίους μετράνε πολλά χρόνια εμπειρίας, η ομάδα πωλήσεών μας βρίσκεται πάντα κοντά στους πελάτες, μαζί με τις ομάδες μάρκετινγκ, τιμολόγησης και logistics, για να τους προσφέρει τα υψηλότερα πρότυπα εξυπηρέτησης. Για το λόγο αυτό, έχουμε το προνόμιο να είμαστε οι προμηθευτές των μεγάλων και μικρών πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων της Ελλάδας αλλά και προμηθευτές μεγάλων χονδρεμπόρων, καβών, e-shops.

Πραγματοποιούμε συνεχώς επενδύσεις σε τεχνολογικό υλικό και λογισμικό για να παρέχουμε μια εφοδιαστική διαχείριση υψηλής ποιότητας. Εκτός από όλα αυτά, επειδή επεκτεινόμαστε τόσο γρήγορα, πραγματοποιήσαμε και επενδύσεις σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Η ολοκαίνουργια, ιδιόκτητη, πλήρως κλιματιζόμενη αποθήκη μας 3.500 m2 στην Αττική κατασκευάστηκε για να διαχειρίζεται με ακρίβεια και φροντίδα τις ανεκτίμητες φιάλες που διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα. Στις αρχές του 2024 θα εγκαινιαστούν τα ολοκαίνουργια, σύγχρονα γραφεία μας με έκταση 1.400 m2, μόλις 5 λεπτά μακριά από την αποθήκη μας. Επιπλέον, έχουμε αποκτήσει την πιστοποίηση IS0 22000.

GLENALLACHIE

Το αποστακτήριο του GlenΑllachie ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1967 και θεωρείται από τα νέα αποστακτήρια της Σκωτίας από τη στιγμή που το παλαιότερο αποστακτήριο πήρε άδεια λειτουργείας το 1763 (Glenturret).

Βρίσκεται στη περιοχή του Speyside και πιο συγκεκριμένα στο Banffshire και στους πρόποδες του όρους Ben Nevis. Γειτνιάζει με τα αποστακτήρια Aberlour, Benrinnes, Dalluaine και Macallan.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες του GlenAllachie ήταν η εταιρεία Scottish & Newcastle Breweries.

Το 1985 εξαγοράστηκε από την Invergordon Distillers Group η οποία αποφάσισε να κλείσει το αποστακτήριο μετά από δύο χρόνια λειτουργίας, το 1987. Έπειτα από δύο χρόνια απόλυτης σιωπής το αποστακτήριο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Campbell Distillers που ήταν θυγατρική της Pernod Ricard. Σχεδόν άμμεσα το τοποθετήσαν στην οικογένεια Chivas Regal μαζί με το Aberlour και το Glenlivet. Οι νέοι ιδιοκτήτες βλέποντας τη δυναμική του αποστακτηρίου επενδύουν στην αγορά ακόμα δύο αποστακτήρων cooper pot stills για να γίνουν τέσσερις και να αυξήσουν την παραγωγή σε σχεδόν 2.800.000 λίτρα καθαρού αλκοόλ το χρόνο και αν χρειαζόταν να φτάσουν τα 4.000.000 λίτρα. 

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2017 όπου ο Billy Walker μαζί με την Trisha Savage και τον Graham Stevenson δημιουργούν την εταιρεία GlenAllachie Distillers Company Limited και εξαγοράζουν το αποστακτήριο μαζί με τα αποθέματα σε βαρέλια από την Pernod Ricard.

Ο Billy Walker, με εμπειρία 40 και πλέον ετών στη βιομηχανία του whisky σαν Distillery Manager και Master Blender και με την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του στα αποστακτήρια Glendronach, Benriach και Glenglassaugh σχεδιάζει τις πρώτες ενέργειές του πριν εμφιαλώσει το πρώτο του GlenAllachie.

Το πρώτο του βήμα ήταν η αγορά και η επένδυση σε νέα βαρέλια που θα διάλεγε ο ίδιος για να περάσει το ήδη υπάρχον whisky που βρήκε στις αποθήκες του αποστακτηρίου. Έτσι λοιπόν με τα νέα ex-bourbon, ex-sherry, virgin oak και άλλου τύπου βαρέλια περίμενε μέχρι τον Ιούλιο του 2018 όπου και βγήκε στην αγορά με το πρώτο core range 10 ετών, 12 ετών, 18 ετών και 25 ετών. Όλη η σειρά είναι με το φυσικό χρώμα και χωρίς προσθήκη καραμελοχρώματος και συγχρόνως non chillfiltered και με ελάχιστο βαθμό εμφιάλωσης τους 46%.

Φυσικά, η αφοσίωση του Billy Walker στην ποιότητα έφερε την απόφαση να μειωθεί η παραγωγή από τα 4.000.000 λίτρα αλκοόλ μόλις στα 500.000, ενώ παράλληλα η ετήσια επένδυση για την αγορά των βαρελιών έχει αυξηθεί σημαντικά. Έτσι, για το 2021, ο προϋπολογισμός για την αγορά τους φτάνει το 1.200.000 λίρες Αγγλίας. Όσον αφορά στην μέθοδο παραγωγής, ακολουθείται μια μακρά περίοδος ζύμωσης που φτάνει τις 160 ώρες, όταν τα υπόλοιπα αποστακτήρια φτάνουν συνήθως τις 80-100 ώρες.

Η επόμενη μεγάλη κίνηση ήταν η εμφιάλωση ενός blended malt με έντονα τα χαρακτηριστικά της τύρφης που ονόμασε MacNair’s Lum Reek. Με τη μεγάλη του εμπειρία στη τέχνη του blend και παντρεύοντας malts από το νησί του Islay με malts από το GlenAllachie και την ευρύτερη περιοχή των Highlands, δημιούργησε ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς σε καπνό και τύρφη.

 Η μεγαλύτερη όμως δικαίωση ήρθε για τον ίδιο τον Billy Walker όταν ψηφίστηκε ο κορυφαίος Master Distiller και Master Blender για το 2020 από το Icons of Whisky.

Αυτό που κατάφερε ο Billy Walker μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των τριών ετών είναι απίστευτο! Το κυριότερο όμως δεν είναι οι διακρίσεις και οι προσωπικοί τίτλοι αλλά το γεγονός ότι είναι παντού διάχυτη η άποψη πως το Glenallachie θα είναι το NEXT BIG THING στη βιομηχανία του whisky παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι κρυμμένη σε κάθε φιάλη που παράγεται και εμφιαλώνεται στο αποστακτήριο.

Info:

Το αποστακτήριο του GlenAllachie ήταν πάντα ένα μυστήριο για τους απανταχού λάτρεις του malt whisky και αυτό γιατί το 100% της παραγωγής προορίζονταν για τη δημιουργία Blended Whiskies όπως το Chivas Regal, το 100 Pipers, Clan Campbell και άλλα. Η μοναδική περίπτωση να δοκίμαζε κάποιος GlenAllachie ήταν μόνο μέσω ανεξάρτητων εμφιαλωτών όπως η Signatory Vintage και ο Douglas Laing. Η πρώτη εμφιάλωση single malt έγινε το 2005. Το να βρει κάποιος αυθεντική εμφιάλωση του αποστακτηρίου θεωρείται πολύ σπάνιο.

α) Ένα από τα λίγα εναπομείναντα ανεξάρτητα αποστακτήρια της Σκωτίας

β) Η έμφαση στη πολιτική των βαρελιών και η επένδυση του 1.000.000 με 1.200.000 λιρών σε βαρέλια μόνο για το 2021!

γ) Η μείωση της παραγωγής από 4.000.000 λίτρα αλκοόλ σε μόνο 500.000, γεγονός που αποδεικνύει την επιμονή στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα!

και τέλος η περίοδος της ζύμωσης που φτάνει τις 160 ώρες όταν τα υπόλοιπα αποστακτήρια φτάνουν τις 80 με 100 ώρες max.

Meikle Toir

Η τυρφώδες εκδοχή του GlenAllachie με τύρφη από τα Highlands δίνει μία ξεχωριστή νότα σε αυτό που ονομάζουμε καπνιστό whisky. Ο Billy Walker μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα Speyside Peated single malt με την υπογραφή του σε τρεις (3) διαφορετικές εκφράσεις!

Meikle Toir original: 5 ετών φρέσκο single malt περασμένο από τρία διαφορετικά βαρέλια 1st fill bourbon, American Virgin oak και Rye στους 50⁰alc/vol που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε αν το Islay κρατάει τελικά τα σκήπτρα της τύρφης!

Meikle Toir chinquapin: Από το βόρειο Ozark του Missouri ο Billy Walker επέλεξε τα κορυφαία βαρέλια Virgin chinquapin για να αιχμαλωτίσει με το καλύτερο τρόπο τη τύρφη των Highlands. Δεν είναι τυχαία η αγαπημένη έκδοση του δημιουργού!

Meikle Toir sherry: Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει ο συνδυασμός βαρελιών sherry PX και Oloroso με τη τύρφη! Για τους λάτρεις του συγκεκριμένου συνδυασμού sherry και τύρφης ο Billy Walker μας δίνει τη πολυπλοκότητα που προκύπτει στο τέλειο βαθμό!

White Heather

Το White Heather χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930. Στη δεκαετία του 1960, το ουίσκι White Heather πωλούνταν μερικές φορές σε κουτί δώρου από τάρταν, που περιείχε έναν χάρτη της Σκωτίας στον οποίο σχεδιαζόταν μια μεγάλη καρδιά πάνω από το Speyside.

Σήμερα το White Heather φτιάχνεται από τον Master Blender Billy Walker, με μια εκπληκτική 50ετή θητεία στη βιομηχανία του ουίσκι. Επιλέγει σχολαστικά τα καλύτερα σκωτσέζικα ουίσκι και τα πιο σπάνια βαρέλια για να δημιουργήσει μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.

Τα ουίσκι του blend παλαιώνουν σε ένα συνδυασμό αμερικανικών βαρέλιων ex-bourbon και ισπανικού sherry. Μόλις αναμιχθούν, το χαρμάνι επανατοποθετείται σε ειδικά επιλεγμένα βαρέλια Pedro Ximénez και Oloroso sherry καθώς και φρέκια βαρέλια αμρικάνικης δρυός, για μια δεύτερη ωρίμαση στο αποποστακτήριο του GlenAllachie.

Με μια ασυνήθιστα υψηλή ποσόστωση σε malt whisky, το κάθε ένα από αυτά συμβάλλει με τη δική του υπογραφή στο White Heather. Το GlenAllachie φέρνει πλούσιες και φρουτώδεις νότες, το Islay malt συμβάλει με λεπτές τζούρες τυρφώδους καπνού και το Highland malt προσθέτει μια γλύκα από μέλι ερείκης. Τα παλαιότερα grain ουίσκι αποτελούν τα θεμέλια που δένουν μαζί τις γεύσεις και προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πολυπλοκότητας.

Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς προσθήκη τεχνητού χρωματισμού και χωρίς φιλτράρισμα ψύξες και προσφέρεται σε υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς, επιτρέποντας να δοκιμάσετε ένα ουίσκι υψηλής ακεραιότητας.

whisky live athens logo

Το Whisky Live επανέρχεται στην Ελλάδα. Μια σπάνια εμπειρία γευσιγνωσίας ουίσκι και gin σας περιμένει!